Механічна металообробка: можливості та переваги

Механічна обробка металів — це технологія виготовлення різноманітних деталей та запчастин. Вона здійснюється шляхом надання заготовці потрібної форми та розміру за допомогою процедур фрезерування, точіння, свердління, шліфування тощо.

Обробка металів механічним способом: послідовність виконання 

Виготовлення металевих виробів на замовлення охоплює кілька етапів:

  1. Розробка або аналіз технічної документації. Деталі можна створювати по наявному макету або розробити його згідно з побажаннями замовника.
  2. Металообробка з допомогою токарного, фрезерувального та свердлильних верстатів, зокрема оснащених ЧПУ;
  3. Фінішне опрацювання деталей, яке включає шліфування, полірування та зачищення поверхонь.
  4. Застосування засобів термічної обробки з метою надання металу необхідних характеристик міцності.
  5. Контроль якості та відповідності проєкту.

Під час виготовлення запчастини для конкретного замовника може виникнути необхідність у додаткових діях. Це обговорюється з фахівцем на етапі розробки технологічного процесу. 

Токарно-фрезерна обробка на верстатах з ЧПУ, фото 3

Основні плюси сучасних способів металообробки 

Інструментальна обробка металу ручним способом вже практично втратила актуальність. До її недоліків можна віднести велику витрату часу і зусиль, а також значну кількість відходів. Сучасні методи роботи з металевими деталями полягають у використанні високоточних приладів з електронним управлінням. Перевагами цих технологій є: 

  • повна автоматизація процесу;
  • високий рівень продуктивності;
  • можливість серійного випуску деталей;
  • виготовлення запчастин складної конфігурації з високою точністю;
  • відсутність браку;
  • мінімізація відходів. 

Металообробне устаткування з цифровим керуванням дає можливість змоделювати і здійснити процес виготовлення деталі з нуля і до готового виробу. Завдяки цьому людський чинник, а отже можливі помилки чи похибки, зводяться до мінімуму. 

Для механічної обробки металів та сплавів характерна висока швидкість і точність робіт, незалежно від складності їх конструкції. Оперативність і ефективність технологічних операцій дозволяє істотно підвищити продуктивність роботи, зекономити час та ресурси.

Завдяки автоматичному управлінню процесом можливе швидке виготовлення великих партій однотипних запчастин. Комп’ютерне обладнання дозволяє у короткі терміни виробляти серійні деталі за готовим макетом чи ескізом.  

Здійснювати виробництво деталей різноманітної конструкції, з великою кількістю елементів, дозволяє висока точність обробки, а також гнучкість керованого автоматикою процесу.

Програмне управління дає можливість звести відходи до мінімуму відходи та уникнути появи браку. 

Отримати переваги інноваційних методів металообробки можна звернувшись до надійного постачальника послуг. Виробничо-торгова компанія «ДІС ГРУП» пропонує комплексний підхід до обробки металу — всі етапи виробництва входять до переліку послуг. Наші висококваліфіковані спеціалісти працюють на сучасному обладнанні. Компанія пропонує за помірну ціну такі види обробки металу:

  • фрезерну;
  • токарну;
  • токарно-фрезерну;
  • термічну.

Також ми здійснюємо розточувальні роботи на верстатах поздовжнього точіння, шліфуємо деталі, виготовляємо  прес-форми та штампи. Фахівці компанії можуть створити 3D-проект майбутньої запчастини, розробити креслення та макет. Ми даємо офіційну гарантію на всю свою продукцію. Сервіс «ДІС ГРУП» також включає в себе післягарантійне обслуговування.